"Érezzétek és lássátok, hogy jó az Úr. Boldog az az ember, aki hozzá menekül."
Zsolt. 34,9

"Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma."

Az Úr imája: Miatyánk

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület logója

Mi az Élelmiszerbankos segély?

Az Egyesület alapvetően élelmiszer adományok begyűjtésével és elosztásával foglalkozik, a gyárakban, feldolgozóüzemekben, hipermarketekben keletkező /a fogyasztásra alkalmas/, ám kereskedelmi forgalomba nem kerülő /például üzem technikai átállása során keletkezett/, illetve egyéb okból fölöslegessé vált, például lejárat-közeli, szezonális élelmiszereket, valamint vállalatok és egyéb szervezetek egyéb élelmiszer-adományait és /kisebb mértékben, egy-egy kampányhoz például áruházi gyűjtéshez kapcsolódóan/ lakossági élelmiszer-adományokat gyűjt össze és adja tovább olyan, szervezetekhez, amelyek aztán ezeket ingyenesen szétosztják a rászorulók között.
A Katolikus Karitásznak is szerződése van a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel, így tud hozzájutni, hogy a rászorulókhoz odakerüljön az élelmiszer.
A csillagpontos elosztás módja érvényesül ebben az eseteben is.

Magyar Élelmiszerbank Egyesülettől érkezett segély fogadása 2006. december 30.

Magyar Élelmiszerbank Egyesülettől érkezett segély 2009. november 19.

Magyar Élelmiszerbank Egyesülettől kapott segély osztása 2007. január 8-9.

2012. augusztus 14.-én a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettől, a Főegyházmegyei Karitászon keresztül - 400 db kocka margarinhoz jutottunk, melyekért a kiskunhalasi és szegedi TESCO Áruház-lánc különböző központjaiban vettünk át.
Mind a 400 db kocka margarint a helyi Nagycsaládosok Egyesületének adtuk kiosztásra.

"Uram, ha éhezem adj nekem valakit, akinek egy darab kenyér kell".

Boldog Kalkuttai Teréz anya

EU-s élelmiszer emblémája

Mi az EU-s élelmiszer?

A magyar gazdáktól az állam EU-s forrásból felvásárolja a eladhatatlan termékeket, ezek az intervenciós készletek. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal közbeszerzési eljárás útján a gyártókkal különböző termékeket gyártat le, melyeket élelmiszer tárolására alkalmas raktárakba szállíttat. Onnan szállítják el a segélyszervezetek a településekre és így jut el a rászorulókhoz.
A Katolikus Karitásznak, mint országos segélyszervezetnek szerződése van a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatallal, ilyen módon tudunk a rászorulókhoz segélyt juttatni.
Itt is a csillagpontos elosztás elve szerint kerül helyszínre az élelmiszer.

EU-s élelmiszer segély fogadása 2007. október 2.

EU-s élelmiszersegély osztása 2007. október 3.

EU-s élelmiszersegély fogadása 2009. július 8.

EU-s élelmiszersegély osztása 2009. július 9.

"Van aki éhes, de van aki éhezik".

Saját gyűjtésű, érvényes szavatosságú, tartós élelmiszerekkel 1997. Szent Erzsébet napja óta foglalkozunk. Minden elsőpénteken a plébánián egy karitász munkatárs fogadja az adományokat, ők a Szeretet Misszionáriusai csoport tagjai, akik 1 kg tartós élelmiszert hoznak, és azok mind-mind évi három alkalommal a rászorulók asztalára kerülnek.

Szent Ferenc utcaapostolok saját gyűjtésű élelmiszerből segély csomagokat készítenek 2011. január 11.

Nagyböjti élelmiszer gyűjtés - 2012.

Nagyböjti élelmiszer gyűjtés - 2012. - csomagok készítése.

Hamis márkajelzésű és a vámosok által elkobzott, de használható ruhaneműk segélyként osztására kötött szerződést a Katolikus Karitász a Nemzeti Adó és Vámhivatallal. Innen a zoknik származása. 2012. december.

2012. november 22.-én - a Nemzeti Adó és Vámhivatal által, a Főegyházmegyei Karitász Szervezet részére rendelkezésre bocsátott, és csoportunknak átadott, elkobzott zoknik /400 pár felnőtt zokni és 960 pár gyermek zokni, összesen: 1360 pár/ odaítélésének elbírálása - Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat hivatalos helységében.

Osztásra váró, elkobzott zoknik, összesen 1360 pár, melyet a NAV bocsátott a karitász azon céljára, hogy a társadalom peremére szorult családok kapják meg.
Mélykúton: a Védőnői Szolgálat, az Óvoda, az Iskola, a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat és a Gondozási Központ /bentlakóinak, hazajáróinak és gondozottjainak/ osztotta szét a segélyre ítélteknek. 2012. december 7.

Saját gyűjtésű tartós élelmiszer segély osztásra 2013. február 13.-án került sor a Szent Margit utcaapostoli régió területén, A gyűjtött élelmiszerből 32 db csomagot tudtunk a rászorulók asztalára tenni. Köszönjük, hogy segítettek segíteni! Isten fizesse meg!